Zoeken op postcode

U bevindt zich hier:    

De Gravin

5.7 / 10.0
(4 stemmen)
Nobelstraat 33
3231BA Brielle
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0181481881
51.901694.164427
4 2.8910256410256 13 5.7
Gemiddelde waardering uit 4 stemmen

Reviews

Plaats een review
|
NOOIT maar de minste reden om te klagen
Ik al een paar jaar bij de Gravin alles wat ik vraag wordt keurig geantwoord. Nooit spraken van enige haast. Reparties altijd keurig gedaan. Speciale wensen worden altijd serieus genomen en tot het uiterste uitgevoerd. Een top zaak voor mensen die reëel en correct in de omgang zijn die begrijpen als het erg druk is dat er dan geen tijd is voor uitgebreid neuzelen. Ik durf mijn hand in het vuur te stekken dat ze alles doen wat in hun vermogen ligt maar het blijven wel mensen die misschien een keer een fout maken.
Vriendelijk / behulpzaam / communicatie perfect ook via mail / zeer ruime keus / reëel geprijsd / aanrader
Geen enkele
Waardering:
5.0 10.0
|
Verbazing!
Ik zocht even naar de openingstijden en kwam toevallig op deze site terecht. Met verbazing heb ik de reviews zitten lezen. Ik kom al jaren bij de Gravin, maar heb nog nooit iets negatiefs meegemaakt! Prima service en altijd fijn geholpen, dus ik begrijp niets van 'slechte cijfers'.
Altijd vriendelijk en goed geholpen.
Niets
Waardering:
4.0 8.0
|
onbegrijpelijk
Voor het eerst lees ik de negatieve verhalen van zogenaamde klanten. Ik woon al 43 jaar in Brielle en kom graag bij DE GRAVIN. Wordt daar altijd netjes geholpen en voor reparaties betaald men heel weinig. Het is altijd moeilijk om bij winkeliers een puzzelprijs los te peuteren. Als mederedacteur van ouderenblad BONUS kreeg ik spontaan vier damestassen cadeau !!!!! Ik zal mij als ridder opstellen als mijn gravin belaagd wordt. Rinus Boshuisen
Veel mooie dingen
Ken ik niet
Waardering:
5.0 10.0
|
prima opgelost
Mijn armband was al twee keer kapot gegaan. Toen heeft de verkoopster in overleg met de goudsmid gratis een bandje achter de schakelarmband gemaakt. Niet alleen was het probleem verholpen, maar de armband zag er ook nog mooier uit!! Wat een service en wat een creativiteit!! En daarbij ook nog uitermate vriendelijk geholpen......wat wil je nog meer!!!
Waardering:
5.0 10.0
|
Keurig geholpen
Had bon gekregen van deze zaak. Reviews gelezen, dus was erg benieuwd wat ik aan zou treffen... Maar ben keurig geholpen door een mevrouw. Nam tijd met sieraden laten zien en passen. Meer dan tevreden. Hoop dat het niet zal gebeuren, afkloppen dus... Maar als er iets zal zijn met mijn prachtige horloge dan hoop ik dat service weer net zo zal zijn als vanmiddag!
-Inrichting zaak -Keuze -Tijd en geduld voor het laten zien en passen van sierraden
-
Waardering:
5.0 10.0
|
Vreselijke service
Ketting gekocht, binnen no time gebroken, ( 14 dgn) dan verwacht je een nieuwe , nee hoor madam is zelf met de soldeerbout aan de slag gegaan, geen gezicht. Na het verwisselen van een battterij van een dames horloge achterkant niet goed bevestigd, dus verloren, na de verwisseling nooit meer goed gelopen. En bedankt he ! Ben benieuwd wanneer ik terug gebeld ga worden met een goede oplossing ? Denk dat ik het al weet.
Waardering:
1.0 2.0
|
Wat een vreselijke zaak
Op zoek naar een mimoneda ketting plus munt werd nog net niet gezegd dat ik op moest schieten met mijn keuze. Binnen korte tijd ketting kapot verwacht je een nieuwe maar nee hoor mevrouw de gravin is zelf met de soldeerbout aan de slag gegaan. Geen gezicht. Nu heeft mijn dochter de batterij van haar horloge laten vervangen Heeft die troel het achterkantje niet goed bevestigd die zijn we nu dus kwijt en bedankt he !!
Geen
Waardering:
1.0 2.0
|
ongelooflijk
Vandaag was ik bij de Gravin waar ik meerdere keren per jaar kom en ik netjes werd behandeld. Er waren meerdere Breil horloges sterk afgeprijst en ik wilde graag een paar Breil's erbij. Helaas zaten ze aan een bord vast gemaakt en kon ik ze niet zomaar passen omdat het bord op een plek lag waar ik niet goed kon staan. Ik stelde voor om het bord te verplaatsen op een tafel zodat ik ze goed kon bekijken en een paar wilde passen. Om een lang verhaal kort te maken begon de oudere verkoopster te klagen over het moeten losknippen van een ty-rip, bij horloge 2 ruzie maken met mijn vrouw over de prijs(dag ervoor was de horloge volgens een collega goedkoper) en herhaaldelijke liet deze "mevrouw" haar ongenoegen aan ons merken dat ik de horloges niet gewoon aanwees en meenemen, toen ik tegen haar zei dat ik me een beetje ongemakkelijk ging voelen en niet welkom kon ik maar beter weg gaan. Ongelooflijk dat dit in mijn Brielle gebeurt deze Gravin ziet ons niet meer terug en de andere recenties te hebben gelezen is dat niet meer dan logisch.
Waardering:
1.0 2.0
|
prachtige winkel
mooie winkel met grote collectie wij werden zeer goed geholpen bij aankoop horloge en ook werd alle tijd genomen voor passen ringen.
veel merken vriendelijk personeel
Waardering:
4.0 8.0
|
Je word niet als klant behandeld
Goededag, Ik bracht hier een gebroken ketting, deze werd netjes gemaakt alleen na het inzien van de ketting bleek er een stuk verschroeid te zijn aan de andere kant aan de gelijke hoogte van de eerste reparatie. ik ben terug gegaan naar de Gravin, hier werd gezegd dat de goudsmit hem misschien op een hete steen had gelegd waardoor dit gebeurd was. Ik was hier nou niet echt blij mee maar dit kan gebeuren toch?! De volgende week ben ik weer terugekomen en vond ik de reparatie niet goed genoeg, dit heb ik aangekaart bij de goudsmit zelf. Zodra ik dit had aangekaart, draaide de rollen spontaan om, en werd ik zelf beschuldigd van het vernielen van mijn eigen ketting, ik wou hier geen ja en nietes spelletje van maken en ben de volgende dag terug gekomen om met de filliaal manager zelf te praten. Deze mevrouw was in eerste heel erg ontkennend en probeer mij wijs te maken dat haar eerste woorden ( dat hij misschien op de hete steen had gelegen) niet waren gezegd en dat deze 2e reparatie niet de 2e zou zijn maar de eerste. Na een gesprek van 20 minuten kon ze er toch niet onder uit dat het toch de 2e reparatie was. Ze bood aan om de ketting naar een andere goudsmit te sturen, hier heb ik toen maar akkoord mee gegeven. Nu was het weer een week later en kwam ik terug, ik was van mening dat ik niet goed geholpen was en kaarten dit aan bij de mevrouw achter de balie. De goudsmit van mijn 1ste raparatie kwam erbij staan en begon weer het welles nietes spelletje, ik gaf aan de manager weer te willen spreken en maakten een afspraak voor de volgende dag. Na het spelletje proberen te vermijden en aangegeven te hebben aan de goudsmit dat ik niet probeerde om haar een slechte naam te geven maar uit gelegd (zo ook in het eerste gesprek) dat de ketting uit istanbul komt met een emotionele waarde plus ook een aardige geld waarde, en ik graag normaal geholpen zou willen worden in plaats van het ontkennen en het wijzen naar elkaar. Nu weer na 20 minuten werd de afspraak dan gemaakt en zou ik de volgende dag terugkomen om met de manager te spreken. het was nu een zaterdag middag en ik moest werken, mijn vader die de laatste keer was meegeweest heeft toen aangeboden om zelf te gaan om te vragen voor verduidelijking bij de manager. Toen hij de manager sprak, was er geen praten mogelijk. Het eerste gesprek met de manager zelf verliep ook niet echt soepel maar er was in ieder geval een oplossing geboden. Op dit moment toen mijn vader met deze mevrouw probeerde te praten en om verduidelijking vroeg en vooral om een oplossing, was er geen weg mogelijk. Letterlijk alles werd ontkent, en we hadden geen voet om op te staan ik raad de lezer ten strengste af om hier naar binnen te stappen, dit bespaard je mogelijk een hoop moeilijkheden en zorgen.
de inrichting
Het personeel, en de manier van behandelen. Ze gaven mij het gevoel dat hun het niet uitmaakt wat voor recenties ze hebben
Waardering:
1.0 2.0
|
Onbehoorlijk personeel/eigenaar ?
Aan het shoppen in Brielle met mijn zusje, nichtjes en dochter, wilden wij deze winkel betreden....
in de deuropening stond een werkneemster die totaal geen moeite deed de deuropening te verlaten. Gezien wij geen lichamelijk contact met dit mens wilden nog even gevraagd of we even naar binnen mochten om rond te kijken werd er gewoon gezegd aan rondkijken verdien ik niets dus ga maar ergens anders rondkijken
Waardering:
1.0 2.0
|
onbeschoftheid ten top.
Klacht/onbeschoftheid ten top.
Kom de winkel binnen, verkoopster kan niet eens goedemorgen zeggen. Er is 1 klant in de winkel waar ze mee bezig is. Na enige minuten rondgekeken te hebben vraag ik aan haar of ik even snel een vraagje mag stellen (het is een ja-nee vraag). Na een zeer luide en diepe zucht zegt madame "nee ik ben met cijfertjes bezig"!!!! Ik antwoord nog, het was maar een ja-nee antwoord vraag, maar na deze zucht en dat antwoord ga ik de horloges wel ergens anders kopen. Ik wens toch niet zo behandeld te worden als ik in een winkel kom.
Waardering:
1.0 2.0
|
klacht
Mijn vrouw en ik zijn op zaterdag 5 november door deverkoopster de winkel uit gestuurd. Ik kan me niet indenken dat dat de bedoeling is. We hadden inderdaad een opmerking over de reparatie van de hals ketting, maar om dan zo uit je dak te gaan vind ik voor een oudere dame echt te min.
De dame die re stond was al wat aangebrand want ze had geen klein geld, dus de klant voor ons moest gepast afrekenen. Toen wij aan de beurt waren en een opmerking plaatste ging het echt mis. Ik ben nu niet uit op een goed makertje maar ik hoop dat iemand nog contact opneemt om het gehele verhaal te horen.
Waardering:
1.0 2.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

M Swemmer(8.0/10.0)0.1km
Brielle - Nobelstraat 36
 
 
Hoogvliet(7.6/10.0)0.2km
Brielle - Voorstraat 37
 
 
C.P.L. Vinclair(8.2/10.0)0.3km
Brielle - Slagveld 21
 
 
De Man(7.8/10.0)4.6km
Oostvoorne - Stationsweg 21
 
 
Juwelier H. Vuik(8.0/10.0)5.6km
Rozenburg Nh - Emmastraat 18
 
 

Plaatsen in de buurt

'S-Gravenzande - De Lier - Hellevoetsluis - Maasland - Maassluis - Naaldwijk - Oostvoorne - Oudenhoorn - Rockanje - Rozenburg Nh
Juwelier Gids is onderdeel van Xind Media bedrijvengidsen - Privacy verklaring - FAQ - Aanmelden - Contact